середа, 21 жовтня 2015 р.

ДИДАКТИЧНІ МОЖЛИВОСТІ   Prezi
Альтернативою програми PowerPoint є он-лайн сервіс для створення і редагування презентацій он-лайн Prezi.com, побудований за принципом хмарних технологій (http://www.prezi.com).
Відмінною особливістю є те, що сама презентація являє собою один великий віртуальний стіл, на якому розташовані презентуються об'єкти: тексти, картинки, відео, об'єкти з флеш-анімацією і т.д., які користувач може наближати і віддаляти, переносити, групувати в кадрах , змінювати в розмірі, вибудовувати в певній послідовності для показу і т. д.
 Даний сервіс дозволяє працювати з інформацією в 2,5 D просторі на Z - осях. Prezi використовується як платформа для подачі інформації в лінійній і нелінійній формі, як інструмент для здійснення мозкового штурму і створення структурованих презентацій. В освітній сфері даний сервіс тільки починає реалізовувати свій потенціал.
У початковій освіті презентації, створені в Prezi, використовуються для розвитку пізнавального навчання, за рахунок можливості створення динамічного, добре анімованого сюжету, в середній і старшій школі, а також у вищій освіті - для розвитку наочно-образного і абстрактно-логічного мислення за допомогою масштабування кадрів з об'єктами, що дозволяє виділити головне і другорядне при подачі матеріалу; угруповання і навігації між об'єктами, що забезпечують встановлення причинно-наслідкових зв'язків і визначають порядок сприйняття навчального матеріалу, створення асоціативних карт, які також називають діаграмами зв'язків або картами думок (від англ. MINDMAP) (http://ru.wikipedia.org/wiki/ Mind_map), що містять не тільки текстову, але і графічну інформації і т.п.

Немає коментарів:

Дописати коментар