пʼятниця, 13 листопада 2015 р.

Впровадження інформаційно-комунікаційних технологій навчання: проблеми та досвід

3-4 листопада 2015 року у Голованівському районі Кіровоградської області смт. Голованівськ відбувся семінар для спеціалістів відділів, управлінь освіти, методистів методичних кабінетів (центрів), відділів, управлінь освіти райдержадміністрації, міських рад, які відповідають за викладання математики. з проблеми «Впровадження інформаційно-комунікаційних технологій навчання: проблеми та досвід. Структурна модель семінару складалась з модулів: презентаційного, науково-методичного, практичного та рефлексійного. 
     Від Новомиргородського району у роботі семінару взяла участь керівник творчої групи вчителів математики-вчитель Златопільської гімназії м.Новомиргорода  Мороз О.С.
   Презентаційний модуль подавали С.Туз, начальник відділу освіти Голованівської райдержадміністрації;  В.Міщенко, завідувач районного методичного кабінету; Н.Лівітчук, методист районного методичного кабінету; В.Чайка, директор Побузької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, які працювали у методичній вітальні  «Методист-це покликання». К.Баранова, директор НВК «Перегонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ДНЗ» провела експрес-огляд даного закладу «Знайомтесь-це ми».
  Програма семінару була насичена: проблемний стіл «Використання ІК- технологій у викладанні математики: за і проти».  Учасники семінару разом з учителями НВК «Перегонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ДНЗ»  подорожували сторінками блогу методичного об’єднання математиків в рамках конкурсу «Педагогічна блогосфера», переглянули  презентацію форм позакласної роботи. Вболівали за команду дівчат  у  інтелект-шоу «Хто зверху».
      На занятті, яке проходило  у формі педагогічного мосту «Використання інтернет - технологій у роботі методиста»,  були розглянуті  питання використання блогу в організації методичного супроводу педагогічних  працівників,  розкриті можливості використання інноваційних технологій у роботі зі здібними та обдарованими дітьми (МАН).
      Представники видавництва «Ранок» активно приймали участь у роботі семінару, завітавши до НВК «Голованівська ЗШ І – ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка – гімназія» відвідали  відкритий урок з геометрії і разом з учнями працювали  на ньому. Ознайомились із цікавими надбаннями учителів математики у інформаційному просторі (на блогах).
Захарійченко Юрій Олексійович, кандидат фізико-математичних наук старший викладач кафедри математики Національного університету «Києво-Могилянська академія» розказав про особливості ЗНО з математики у 2016 році та показав, як працювати з підручниками для підготовки до ЗНО 2016 року.
Юрієм Олексійовичем було наголошено про переваги сучасних підручників «Геометрія. 7 кл А,а також коротко ознайомив присутніх  із концепцією майбутнього підручника, який відповідає світовим вимогам- «Алгебра. 8 клас». 
Він наголосив,що цей підручник має  чітку структуру, покрокові алгоритми дій, задачі практичного змісту, сучасні тести та Інтернет-підтримку, тобто абсолютно все, щоб зрозуміти алгебру.
Під час доповіді всі учасники семінару отримали подарунки від видавництва «Ранок» у вигляді ЕКО – блокнотів із календариками на навчальний рік.
Для головного методиста науково-методичної лабораторії природничо-математичних дисциплін Кіровоградської області Ткаченко Любов Афанасіївни видавництво «Ранок» підготувало у подарунок підбір науково-методичної літератури та навчальні плакати «Математика. 5 клас» та «Алгебра. 7 клас»  для роботи з учителями  математики Кіровоградської області на курсах підвищення кваліфікації у  Кіровоградського обласного інституті  післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського  із інтерактивною підтримкою у Всесвітній мережі Інтернет. 
     Вражень від семінару багато і всі вони позитивні. Я вдячна відділу освіти за можливість побувати на такому зібранні, поспілкуватися з колегами,побачити,як працюють  вчителі у Голованівському районі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар